Natuurlijke, veganistische huidverzorging voor baby’s, kinderen, aanstaande moeders en het hele gezin.
Gecertificeerde natuurlijke cosmetica, ontwikkeld door een arts en moeder. Met ingrediënten als amandelolie, calendula, abrikozenpitolie, karitéboter, olijfolie, cacaoboter en aloe vera.
Gemaakt in Duitsland. Voor een gezonde huid – voor het leven!

Waar worden de producten van Boep geproduceerd?

Vanaf de opstart ontwikkelt en produceert Boep hun verzorgingsproducten in samenwerking met een gerenommeerde natuurcosmeticaproducent uit de Allgäu (Zuid-Duitsland).

De vaste shampoobar is een samenwerking met een fabrikant in Oostenrijk, die gespecialiseerd is in vaste, natuurlijke verzorgingsproducten.

Zijn alle producten Vegan?

Boep besteedt niet alleen aandacht aan natuurlijke ingrediënten, maar ook aan een respectvolle omgang met mens en natuur. De Boep-producten bevatten geen dierlijke ingrediënten en zijn daarom allemaal veganistisch.

Dit betekent ook dat Boep geen bijenwas en wolwas (lanoline) toevoegt, ingrediënten die veel gebruikt worden in de babyverzorging. Bij voorkeur worden plantaardige ingrediënten gebruikt zoals sheaboter en cacaoboter.

Kunnen de producten gebruikt worden bij neurodermatitis?

Neurodermitis is een complexe ziekte, waarvan het genezingsproces door verschillende factoren wordt beïnvloed. De behandeling is afhankelijk van de ernst van de ziekte en dient altijd in overleg met een arts te gebeuren.

Hun producten zijn ontwikkeld voor de extra gevoelige huid en houden rekening met de speciale behoeften van de huid van baby’s en kinderen. Voor de huid met een neiging tot neurodermitis kunnen hun verzorgingsproducten daarom als basisverzorging worden gebruikt. De huidverdraagzaamheid van alle producten is dermatologisch getest en beoordeeld als “uitstekend”.

Ze hebben al veel positieve feedback gekregen van klanten met een huid die gevoelig is voor neurodermitis en zijn daar erg blij mee. Er is echter één ding dat in acht moet worden genomen: Elke huid heeft individuele behoeften en reageert anders op uitwendige behandelingen met crèmes of lotions.

Ruiken alle producten hetzelfde?

De geur van de Boep producten kan je omschrijven als heel subtiel, fris en niet zoals natuurlijke cosmetica meestal ruikt.

Boep gelooft erin dat goede, natuurlijke ingrediënten en een aangename, subtiele geur hand in hand kunnen gaan. De Boep producten voor baby’s en kinderen (behalve de geurvrije luiercrème voor de geïrriteerde huid) combineren een subtiele vanillegeur met citrusgeuren, sheaboter, natuurlijke sinaasappel- en geraniumolie. Dit allemaal zonder synthetische geuren!

De zonnecrème is zowel verkrijgbaar met dezelfde frisse geur als in een geurvrije versie.

De Boep huidverzorgingslijn voor al moeders (en eigenlijk elke volwassene) heeft een frisse, meer volwassen geur zonder het aroma van kruidenthee!

Wat is het verschil tussen baby-amandelolie en baby-badolie?

Een baby heeft in het begin niet te veel huidverzorging nodig. Maar omdat kraanwater vaak erg kalkhoudend is, kan baden met zuiver water leiden tot een droge huid. Daarom raadt Boep aan om de huid in de eerste maanden te verzorgen met een natuurlijke olie.

Boep heeft 2 soorten olie, omdat het ene kind van baden houdt en het andere niet…

Er zijn kinderen die graag baden en veel ouders houden van dit ritueel. Enkele druppels badolie aan het badwater toevoegen en de huid wordt heerlijk zacht en beschermd. Verdere verzorging met crèmes of lotions is niet nodig als uw baby een gezonde huid heeft.

Als ouders of baby niet van oliebaden houden, dan is de baby-massageolie een fijn alternatief. Of als de ouders hun baby graag verwennen met een babymassage natuurlijk. De Boep amandelolie is hiervoor ideaal – het verspreidt zich snel over de huid, voedt rijkelijk en laat geen vettige film achter.

Kortom, de amandelolie is geschikt om direct op de huid aan te brengen terwijl de badolie in water wordt verdund. De ingrediënten van de twee oliën zijn zo geselecteerd dat je met beide processen het beste resultaat bereikt.

Is het schadelijk om de badolie direct op de huid aan te brengen?

Nee, in de meeste gevallen is dit volledig onschadelijk! De badolie bevat alleen de toevoeging “Polyglyceryl-2 Caprate” – een zogenaamde natuurlijke emulgator, die helpt om de olie te mengen met het water en ervoor zorgt dat de olie gelijkmatig wordt verdeeld in het warme badwater.

Wat is de houdbaarheid van de Boep producten?

De minimale beschikbaarheidsdatum van de Boep producten vind je individueel op elke verpakking: op de flessen op de rug en op de kokers op de kokerplooi op de rug (gesloten verpakking 20 maanden). Na opening wordt aangeraden de producten binnen 6 maanden te consumeren. Om er zeker van te zijn dat de producten na opening nog lang hun kwaliteit behouden, kan je deze tips volgen:

– bewaar de boep-producten op een koele en droge plaats.

– Let erop dat je de producten niet met andere stoffen vermengt.

– Je kan de sluitingen regelmatig met een cosmetisch doekje schoonvegen – vooral als zich hier al resten hebben gevormd.

– Sluit de verpakkingen altijd goed af na gebruik.

Waarom bevatten sommige producten palmolie?

Het doel van Boep is om een natuurlijke verzorgingslijn aan te bieden die goed is voor je huid maar ook voor de natuur. Daarom zijn alle aspecten van duurzaamheid belangrijk. De laatste tijd wordt het gebruik van palmolie in cosmetica steeds vaker gemeld. Sommige van hun producten bevatten componenten van de oliepalm.

Palmolie is een plantaardige olie die wordt gewonnen uit de vruchten van de oliepalm. Bij het gebruik van palmolie heeft echter niemand kritiek op de eigenschappen ervan wat betreft de huidverdraagzaamheid, maar wel op de manier waarop de palmolie wordt geëxtraheerd. Daarom proberen ze alleen palmolie uit duurzame teelt te gebruiken – dit is ook voor de examinatoren van de Cosmos Natural-certificering van groot belang. 

Theoretisch gezien is het een zeer eenvoudige eis om palmolie te vervangen – maar in werkelijkheid blijkt het moeilijker te zijn, omdat palmolie een bijzonder neutrale, zeer huidvriendelijke olie is.

Mocht u verder nog vragen hebben, aarzel dan zeker niet om ons te contacteren!