Retourneren

Kan ik één of meerdere producten retourneren?

Je kan steeds (een deel van) jouw bestelling retourneren. We vragen je wel om de producten ongebruikt en in de originele verpakking terug te sturen. Meld je retour aan via contact@littleflappy.be aan, pak het product in en plak de retourbon op een stevige kartonnen doos. Retourneren kost €5,50 vanuit België en vallen ten koste van de consument.

Wat kan ik niet retourneren?

We kunnen helaas niet alle retours accepteren. De volgende retourzendingen zijn niet mogelijk:

  • Reeds gebruikte of geopende producten kan je niet retourneren omdat we deze niet opnieuw kunnen aanbieden aan andere klanten.
  • Artikelen met korting (Sales / OUTLET / SOLDEN / OP=OP) kunnen niet teruggestuurd en terugbetaald worden.

Hoe kan ik producten retourneren?

Retourneren kan zeer eenvoudig:

  • Je kan je artikel(en) retourneren via de post nadat je deze bij ons hebt aangemeld via contact@littleflappy.be .
  • Gebruik een geschikte kartonnen doos om je producten in terug te sturen.
  • Plak het retouretiket niet rechtstreeks op de originele verpakking maar op de doos.
  • Lever het pakketje af aan een postkantoor of postpunt naar keuze.

Opgelet: het gebruik van ons retouretiket is verplicht voor België. De kosten van retourzendingen die zijn ontstaan door het verzenden van pakketten zonder een retouretiket betalen wij niet terug.

Hoeveel tijd heb ik om te retourneren?

Als je goederen bij ons koopt, heb je gedurende 14 dagen vanaf de levering het recht om te beslissen dat je de goederen niet wil houden. Je kan je bestelling dan zonder betaling van een boete en zonder opgave van reden terugsturen (de kosten voor het terugsturen betaal je zelf).

Wanneer krijg ik mijn retour terugbetaald?

Binnen de 14 dagen nadat we je bestelling teruggekregen hebben betalen we je de volledige aankoopprijs ervan terug met hetzelfde betaalmiddel waarmee je hebt betaald.

Kan ik ook producten omruilen?

Het is niet mogelijk om producten te ruilen. Je kan voor jouw retourzending enkel een terugbetaling vragen. Als je van een artikel een andere maat/kleur wil bestellen, dan moet je opnieuw een bestelling plaatsen. Het duurt soms wel een tijdje voordat we retourpakketten ontvangen.

Wat als mijn product beschadigd of verkeerd is?

We doen ons best en zorgen er zo steeds voor om jouw bestelling in perfecte staat op te sturen. Er kan wel eens iets verkeerds lopen. Als je het verkeerde product hebt ontvangen of als één van de items in jouw bestelling defect is, neem dan onmiddellijk contact op met onze klantendienst en we zullen zo snel mogelijk een oplossing vinden. In dit geval is de terugzending uiteraard op onze kosten en zal dit gebeuren met een retourticket dat u van ons krijgt.

Voor verdere vragen met betrekking tot jouw bestelling kan je per mail contact opnemen met onze klantendienst via contact@littleflappy.be.